Рецепти
Пилешка чорба со печурки Ана Ѓорова

Топла и вкусна пилешка чорба со зеленчук и шампињони која може да ја послужите и како главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пилето кое е претходно печено се става во тенџере со вода на оган. Убаво се зоврива за да може да се одвои месото од коските.
  2. Во тенџерето ставаме ловоров лист, бибер и вегета.
  3. Кога малку ќе се свари пилето, се вади од тенџерето, се чисти од коските и се ситни на помали парчиња.
  4. Во тава на оган се пржи сечканиот кромид заедно со морковот и се посолува по вкус.
  5. Откако кромидот ќе омекне, се додаваат шампињоните и 1 чешне ситно исечкан лук. Потоа во смесата се додава месото и сè заедно се враќа во тенџерето на оган.
  6. Во водата се додава околу половина килограм излупен компир да се свари заедно со сите состојки. Откако компирот ќе се свари, се вади од водата, се пасира со вилушка и повторно се враќа во тенџерето.
  7. Оставаме чорбата да проврие и тенџерето го тргаме од оган. Додаваме 2-3 лажици јаболков оцет и ситно сечкан магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: