Рецепти
Пилешка чорба со печурки Ана Ѓорова

Топла и вкусна пилешка чорба со зеленчук и шампињони која може да ја послужите и како главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пилето кое е претходно печено се става во тенџере со вода на оган. Убаво се зоврива за да може да се одвои месото од коските.
  2. Во тенџерето ставаме ловоров лист, бибер и вегета.
  3. Кога малку ќе се свари пилето, се вади од тенџерето, се чисти од коските и се ситни на помали парчиња.
  4. Во тава на оган се пржи сечканиот кромид заедно со морковот и се посолува по вкус.
  5. Откако кромидот ќе омекне, се додаваат шампињоните и 1 чешне ситно исечкан лук. Потоа во смесата се додава месото и сè заедно се враќа во тенџерето на оган.
  6. Во водата се додава околу половина килограм излупен компир да се свари заедно со сите состојки. Откако компирот ќе се свари, се вади од водата, се пасира со вилушка и повторно се враќа во тенџерето.
  7. Оставаме чорбата да проврие и тенџерето го тргаме од оган. Додаваме 2-3 лажици јаболков оцет и ситно сечкан магдонос.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: