Рецепти
Пилешка пастрмајлија Ана Ѓорова

Македонска пастрмајлија со пилешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(400 грама за 2 пастрмајлии )

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(2 Супени лажици)

Црвен пипер(2 Супени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Брашно(400 Грама)

Квасец(1 )

Вода(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пилешкото месо се сече на мали парчиња. Се додава 1 лажица сол, црвен пипер, вегета и бибер. Се меша и се остава да отстои во фрижидер половина час.
  2. Со брашното, квасецот, 1 лажица сол и 200 мл вода се замесува тесто и се остава да нарасне.
  3. Нараснатото тесто се дели на две топчиња кои се премачкуваат со масло и се оставаат половина час во фрижидер.
  4. Се расукуваат две пастрмајлии, одозгора се става месото и се сипува малку масло. Се печат во загреана рерна на 180 степени додека убаво заруменат.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: