Рецепти
Пилешка пастрмајлија Ана Ѓорова

Македонска пастрмајлија со пилешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(400 грама за 2 пастрмајлии )

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(2 Супени лажици)

Црвен пипер(2 Супени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Брашно(400 Грама)

Квасец(1 )

Вода(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пилешкото месо се сече на мали парчиња. Се додава 1 лажица сол, црвен пипер, вегета и бибер. Се меша и се остава да отстои во фрижидер половина час.
  2. Со брашното, квасецот, 1 лажица сол и 200 мл вода се замесува тесто и се остава да нарасне.
  3. Нараснатото тесто се дели на две топчиња кои се премачкуваат со масло и се оставаат половина час во фрижидер.
  4. Се расукуваат две пастрмајлии, одозгора се става месото и се сипува малку масло. Се печат во загреана рерна на 180 степени додека убаво заруменат.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: