Рецепти
Пилешки гулаш со домати и пиперки
Сочен пилешки гулаш за богат ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пиле(2 )
Масло(4 Супени лажици)
Кромид(1 Главица)
Домат(2-3 )
Зелена пиперка(2-3 )
Свеж магдонос(1 Китка)
Црвен пипер(1 Супена лажица)
Сол(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Ситно сечканиот кромид пржете го во тенџере на загреано масло и зачинете го со црвен пипер. Откако ќе омекне, прелијте го со вода и гответе додека водата не испари.
- Пилињата исечете ги на четири парчиња и додајте ги со кромидот. Додајте ги исечканите пиперки и домати, исечкан магдонос, малку сол и налијте 2 дл вода. Покријте го тенџерето со капак и гответе додека не се свари пилешкото.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во