Рецепти
Пилешки гулаш со домати и пиперки Ана Ѓорова

Сочен пилешки гулаш за богат ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(2 )

Масло(4 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Домат(2-3 )

Зелена пиперка(2-3 )

Свеж магдонос(1 Китка)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Ситно сечканиот кромид пржете го во тенџере на загреано масло и зачинете го со црвен пипер. Откако ќе омекне, прелијте го со вода и гответе додека водата не испари.
  2. Пилињата исечете ги на четири парчиња и додајте ги со кромидот. Додајте ги исечканите пиперки и домати, исечкан магдонос, малку сол и налијте 2 дл вода. Покријте го тенџерето со капак и гответе додека не се свари пилешкото.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: