Рецепти
Пилешки гулаш со домати и пиперки Ана Ѓорова

Сочен пилешки гулаш за богат ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(2 )

Масло(4 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Домат(2-3 )

Зелена пиперка(2-3 )

Свеж магдонос(1 Китка)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Ситно сечканиот кромид пржете го во тенџере на загреано масло и зачинете го со црвен пипер. Откако ќе омекне, прелијте го со вода и гответе додека водата не испари.
  2. Пилињата исечете ги на четири парчиња и додајте ги со кромидот. Додајте ги исечканите пиперки и домати, исечкан магдонос, малку сол и налијте 2 дл вода. Покријте го тенџерето со капак и гответе додека не се свари пилешкото.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: