Рецепти
Пилешки копани на скара со прокељ (хроно) Ана Ѓорова

Прокељот е исклучителен извор на витамини Ц, А и К, фолна киселина, калиум, манган и целулоза, а воедно и го подмладува и чисти организмот и му ја дава потребната енергија и виталност.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Прокељ(500 Грама)

Пилешки копан(4 )

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Ловоров лист(3-4 )

Масло(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Внимателно извадете ги коските од месото. Најпрво пресечете ја најдолгата коска по должина и со нож малку одвојте го месото.
  2. Посолете го месото од сите страни и ставете го на плех со масло. Наросете малку буковец, бибер и ловоров лист.
  3. Прелијте со малку масло и ставете да се пече на најгорниот дел од рерната на 220°C околу 50 минути. На половина од печењето, свртете го месото и додајте го прокељот.
  4. Во текот на печењето, прелијте го месото и прокељот со маснотиите од пилешкото месо.
  5. Копаните се готови кога ќе добијат фина румена боја. Сервирајте на чинија и послужете со свежа сезонска салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: