Рецепти
Пилешки копани со прелив од печурки
Пилешки копани во сочен сос од павлака и печурки
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки копан(4 )
Рендан пармезан(20 Грама)
Кромид(1 Главица)
Компир(2 )
Павлака(1 Пакување)
Свежи шампињони(1 Пакување)
Вода(1 Чаша)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути
- Ги наросуваме копарните со зачините, ги полеваме со малку масло и ги печеме 20 минути на 180°C.
- Во друг сад го пропржуваме кромидот, па го додаваме изренданиот компир и заедно пржиме додека да зарумени смесата.
- Во таа смеса ги ставаме сечканите печурки и тие ги пржиме уште 5 минути, па ги додаваме пармезанот и павлаката и мешаме. Ја додаваме чашата вода и динстаме 10 минути.
- Целиот сос го полеваме врз копаните и ги потпекуваме уште 20 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во