Рецепти
Пилешки копани со прелив од печурки Ана Ѓорова

Пилешки копани во сочен сос од павлака и печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Ги наросуваме копарните со зачините, ги полеваме со малку масло и ги печеме 20 минути на 180°C.
  2. Во друг сад го пропржуваме кромидот, па го додаваме изренданиот компир и заедно пржиме додека да зарумени смесата.
  3. Во таа смеса ги ставаме сечканите печурки и тие ги пржиме уште 5 минути, па ги додаваме пармезанот и павлаката и мешаме. Ја додаваме чашата вода и динстаме 10 минути.
  4. Целиот сос го полеваме врз копаните и ги потпекуваме уште 20 минути.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: