Рецепти
Пилешки копани со прелив од печурки Ана Ѓорова

Пилешки копани во сочен сос од павлака и печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Ги наросуваме копарните со зачините, ги полеваме со малку масло и ги печеме 20 минути на 180°C.
  2. Во друг сад го пропржуваме кромидот, па го додаваме изренданиот компир и заедно пржиме додека да зарумени смесата.
  3. Во таа смеса ги ставаме сечканите печурки и тие ги пржиме уште 5 минути, па ги додаваме пармезанот и павлаката и мешаме. Ја додаваме чашата вода и динстаме 10 минути.
  4. Целиот сос го полеваме врз копаните и ги потпекуваме уште 20 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: