Рецепти
Пилешки крилца со компир Ана Ѓорова

Гурмански крилца со зачини и печен компир

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки крилца(1 Килограм)

Сол(1 Кафена лажица)

Вегета(2 Кафени лажици)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Бел пипер(1 Кафена лажица)

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Кафена лажица)

Компир(2-3 )

Масло(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилешките крилца се чистат, се зачинуваат со вегета и со мешавина од суви билки, сол, бибер, бел пипер, црвен пипер и со масло.
  2. Се оставаат да отстојат 2-3 часа во фрижидер со повремено мешање за да се зачинат од сите страни.
  3. Компирот се лупи и се сечка на коцкички.
  4. Во огноотпорен сад се редат крилцата и се распоредува компирот. Се покрива со алуминиумска фолија, пред печење фолијата се дупчи со чепкалка.
  5. Се пече во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути, а потоа се отстранува фолијата и се пече додека зарумени.
  6. Зачинетите пилешки крилца се служат со компирот и со сезонска салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: