Рецепти
Пилешки крилца со компир Ана Ѓорова

Гурмански крилца со зачини и печен компир

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки крилца(1 Килограм)

Сол(1 Кафена лажица)

Вегета(2 Кафени лажици)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Бел пипер(1 Кафена лажица)

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Кафена лажица)

Компир(2-3 )

Масло(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилешките крилца се чистат, се зачинуваат со вегета и со мешавина од суви билки, сол, бибер, бел пипер, црвен пипер и со масло.
  2. Се оставаат да отстојат 2-3 часа во фрижидер со повремено мешање за да се зачинат од сите страни.
  3. Компирот се лупи и се сечка на коцкички.
  4. Во огноотпорен сад се редат крилцата и се распоредува компирот. Се покрива со алуминиумска фолија, пред печење фолијата се дупчи со чепкалка.
  5. Се пече во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути, а потоа се отстранува фолијата и се пече додека зарумени.
  6. Зачинетите пилешки крилца се служат со компирот и со сезонска салата.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: