Рецепти

Пилешки стек во рерна со кашкавал
Со овој специјалитет одлично оди тартар сос, но може и свежа салата или варен зеленчук
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешко месо(стек 1 килограм )
Кашкавал(150 Грама)
Лебни трошки(2 Супени лажици)
Вегета(2 Кафени лажици)
Маргарин(1/2 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Во подлабок сад се мешаат лебните трошки, ситно ренданиот кашкавал и вегетата.
- Во друг сад на рингла се топи маргаринот.
- Парчињата стек прво се потопуваат во растопениот маргарин, потоа во приготвената мешавина и се редат во подмачкана тава.
- Се печат на 180°C околу еден час.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во