Рецепти
Пилешки стек во рерна со кашкавал Ана Ѓорова

Со овој специјалитет одлично оди тартар сос, но може и свежа салата или варен зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(стек 1 килограм )

Кашкавал(150 Грама)

Лебни трошки(2 Супени лажици)

Вегета(2 Кафени лажици)

Маргарин(1/2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во подлабок сад се мешаат лебните трошки, ситно ренданиот кашкавал и вегетата.
  2. Во друг сад на рингла се топи маргаринот.
  3. Парчињата стек прво се потопуваат во растопениот маргарин, потоа во приготвената мешавина и се редат во подмачкана тава.
  4. Се печат на 180°C околу еден час.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: