Рецепти
Пилешко бело месо во бешамел сос Ана Ристеска

Пилешки стек со павлака, кашкавал, шампињони и маслинки како идеја за денешниот ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(4 Парчиња)

Свежи шампињони(300 Грама)

Црни маслинки(8 )

Павлака(4 Супени лажици)

Кашкавал(4 Парчиња)

Путер(1 Супена лажица)

Брашно(1 Супена лажица)

Вода(250 Милилитри)

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за 40 минути

  1. Парчињата бело месо се толчат од двете страни, се посолуваат со вегета и бибер и се пржат во масло на тивок оган да омекнат, а потоа се ставаат во тава за печење. Во истото масло се пропржуваат сечканите шампињони.
  2. Во меѓувреме се прави бешамел сос. Се приготвува со путерот кој се растопува во тавче и се додава брашното. Се пропржува и се додава водата за да се добие кашеста смеса.
  3. Во тавата за печење стековите се прелеваат со сосот и врз секој стек се ставаат печурки, сечкани маслинки, по една лажица павлака и по едно парче кашкавал.
  4. Тавата се става во загреана рерна и се пече на 200 степени, околу 20 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: