Рецепти
Пилешко со пармезан Ана Ѓорова

Рецепт кој секој добар готвач треба да го има на менито за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рендан пармезан(100 Грама)

Мајонез(240 Милилитри)

Пилешки гради(5 Парчиња)

Лебни трошки(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во сад измешајте ги пармезанот и мајонезот.
  2. Премачкајте ги пилешките стекови со смесата и потоа посипете им лебни трошки, така што убаво ќе бидат покриени од сите страни.
  3. На тавата на која ќе ги печете, ставете хартија за печење и наредете ги стековите. Печете ги 30 минути на 200°C.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: