Рецепти
Пилешко со пармезан
Рецепт кој секој добар готвач треба да го има на менито за јадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Рендан пармезан(100 Грама)
Мајонез(240 Милилитри)
Пилешки гради(5 Парчиња)
Лебни трошки(1 Чаша)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Во сад измешајте ги пармезанот и мајонезот.
- Премачкајте ги пилешките стекови со смесата и потоа посипете им лебни трошки, така што убаво ќе бидат покриени од сите страни.
- На тавата на која ќе ги печете, ставете хартија за печење и наредете ги стековите. Печете ги 30 минути на 200°C.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во