Рецепти
Пилешко во бешамел сос и печурки Ана Ѓорова

Најсочното и најкремастото пилешко месо со сечкани печурки и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(500 Грама)

Свежи шампињони(1 тегла )

Кисела павлака(200 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Сенф(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Вегета

Рузмарин

Магдонос

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 55 минути

  1. Месото се сечка на коцки и се вари половина час.
  2. Во истото тенџере каде што се вари месото се додаваат и печурките кои претходно се исечкани.
  3. Се раствара брашното во 50 милилитри вода, а потоа се додава во тенџерето и внимателно се мати за да не останат грутки.
  4. На крај се додаваат сите зачини по вкус – солта, биберот, вегетата и рузмаринот.
  5. Се остава да се вари уште 10 минути, а на крајот се додаваат павлаката, сенфот и магдоносот.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: