Рецепти

Пилешко во бешамел сос и печурки
Најсочното и најкремастото пилешко месо со сечкани печурки и зачини
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(500 Грама)
Свежи шампињони(1 тегла )
Кисела павлака(200 Грама)
Брашно(2 Супени лажици)
Сенф(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 55 минути
- Месото се сечка на коцки и се вари половина час.
- Во истото тенџере каде што се вари месото се додаваат и печурките кои претходно се исечкани.
- Се раствара брашното во 50 милилитри вода, а потоа се додава во тенџерето и внимателно се мати за да не останат грутки.
- На крај се додаваат сите зачини по вкус – солта, биберот, вегетата и рузмаринот.
- Се остава да се вари уште 10 минути, а на крајот се додаваат павлаката, сенфот и магдоносот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во