Рецепти
Пилешко во сос од бадеми Ана Ристеска

Ова јадење е ласно и брзо за приготвување, а сепак неодоливо вкусно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(2 Парчиња)

Бадеми(солени и печени 50 Грама)

Слатка павлака(500 Милилитри)

Копар(неколку Гранчиња)

Кромид(1 Главица)

Сол

Масло

Вегета

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Кромидот се сечка тенко на ленти и се запржува во масло додека не омекне.
  2. Пилешките стекови исечкани на тенки листови се додаваат во тавата со кромидот и се пржат за да добијат убава румена боја.
  3. Откако ќе заруменат во стекот се додаваат павлаката, исечканите гранчиња копар, бадемите и зачините. Сето ова се готви уште десетина минути и јадењето е готово.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: