Рецепти

Пилешко во сос од бадеми
Ова јадење е ласно и брзо за приготвување, а сепак неодоливо вкусно
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(2 Парчиња)
Бадеми(солени и печени 50 Грама)
Слатка павлака(500 Милилитри)
Копар(неколку Гранчиња)
Кромид(1 Главица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Кромидот се сечка тенко на ленти и се запржува во масло додека не омекне.
- Пилешките стекови исечкани на тенки листови се додаваат во тавата со кромидот и се пржат за да добијат убава румена боја.
- Откако ќе заруменат во стекот се додаваат павлаката, исечканите гранчиња копар, бадемите и зачините. Сето ова се готви уште десетина минути и јадењето е готово.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во