Рецепти
Пилешко во сос од мајонез и јогурт Ана Ѓорова

Интересен рецепт за пријатен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле исчистено и исечкано на парчиња(1 Килограм)

Мајонез(200 Грама)

Јогурт(500 Грама)

Хималајска сол(2 Кафени лажици)

Свеж магдонос(1 Шака)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилето сварете го и исечете го на парчиња.
  2. Од мајонезот и јогуртот се прави сосот кој се зачинува по желба.
  3. Сварените пилешки парчиња се полеваат со сосот и по желба наросувате со ситно сечкан магдонос и лут црвен пипер.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: