Рецепти
Пилешко во сос од мајонез и јогурт Ана Ѓорова

Интересен рецепт за пријатен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле исчистено и исечкано на парчиња(1 Килограм)

Мајонез(200 Грама)

Јогурт(500 Грама)

Хималајска сол(2 Кафени лажици)

Свеж магдонос(1 Шака)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилето сварете го и исечете го на парчиња.
  2. Од мајонезот и јогуртот се прави сосот кој се зачинува по желба.
  3. Сварените пилешки парчиња се полеваат со сосот и по желба наросувате со ситно сечкан магдонос и лут црвен пипер.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: