Рецепти
Пилешко во сос од павлака Ана Ристеска

Пилешко во вкусен сос кое може да го комбинирате со ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(2 )

Кромид(2 Главици)

Лук(1 Главица)

Морков(2 )

Павлака(1 )

Сенф(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

Сечкан магдонос

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Ситно се сечка кромидот и се пржи, ситно се сечка и лукот па се додава во кромидот, потоа и морковот ситно се сечка па се пржи (се заедно).
  2. Откао ќе се испржи кромидот со лукот и морковот, се додава пилешкиот стек ситно исечкан, па и тој се запржува додека да добие бела боја.
  3. Потоа се налева половина литар вода и се остава да се динста. Се зачинува со мешавина зачин, бибер, сол.
  4. Откако ќе се свари месото треба да остане во околу 300-400 мл вода.
  5. Се додава 1 лажица сенф и исечканиот магдонос и повторно се остава да врие уште 5 минути. Потоа се трга на страна да се излади 5 мин и се додава една цела павлака. Убаво се промешува.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: