Рецепти
Пилешко во сос од павлака
Пилешко во вкусен сос кое може да го комбинирате со ориз
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(2 )
Кромид(2 Главици)
Лук(1 Главица)
Морков(2 )
Павлака(1 )
Сенф(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Ситно се сечка кромидот и се пржи, ситно се сечка и лукот па се додава во кромидот, потоа и морковот ситно се сечка па се пржи (се заедно).
- Откао ќе се испржи кромидот со лукот и морковот, се додава пилешкиот стек ситно исечкан, па и тој се запржува додека да добие бела боја.
- Потоа се налева половина литар вода и се остава да се динста. Се зачинува со мешавина зачин, бибер, сол.
- Откако ќе се свари месото треба да остане во околу 300-400 мл вода.
- Се додава 1 лажица сенф и исечканиот магдонос и повторно се остава да врие уште 5 минути. Потоа се трга на страна да се излади 5 мин и се додава една цела павлака. Убаво се промешува.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во