Рецепти
Пилешко во сос од павлака Ана Ристеска

Пилешко во вкусен сос кое може да го комбинирате со ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(2 )

Кромид(2 Главици)

Лук(1 Главица)

Морков(2 )

Павлака(1 )

Сенф(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

Сечкан магдонос

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Ситно се сечка кромидот и се пржи, ситно се сечка и лукот па се додава во кромидот, потоа и морковот ситно се сечка па се пржи (се заедно).
  2. Откао ќе се испржи кромидот со лукот и морковот, се додава пилешкиот стек ситно исечкан, па и тој се запржува додека да добие бела боја.
  3. Потоа се налева половина литар вода и се остава да се динста. Се зачинува со мешавина зачин, бибер, сол.
  4. Откако ќе се свари месото треба да остане во околу 300-400 мл вода.
  5. Се додава 1 лажица сенф и исечканиот магдонос и повторно се остава да врие уште 5 минути. Потоа се трга на страна да се излади 5 мин и се додава една цела павлака. Убаво се промешува.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: