Рецепти
Пиперки со компир (посно) Ана Ѓорова

Посни и пикантни пиперки полнети со лути пиперки и компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Кромидот се пржи, па се додава лутата пиперка. Откако ќе омекнат, се додаваат сечканите домати и сето тоа се пржи додека испари течноста од доматот.
  2. Се додаваат компирите што претходно сме ги изрендале и малку од црвениот пипер. Пржиме во тавата додека се соедини смесата.
  3. Кога смесата е веќе готова, ги полниме пиперките и ги редиме во тава. Ги поливаме со вода и ги ставаме да се печат во рерна сè додека испари течноста.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: