Рецепти
Пире од спанаќ Ана Ристеска

Вака приготвеното пире од спанаќ може да се комбинира со печени или со варени компири, потоа со месо или со риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спанаќ(1/2 Килограм)

Путер(малку )

Павлака(250 Милилитри)

Млеко(200 Милилитри)

Брашно(2 Супени лажици)

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Спанаќот се чисти, се мие и потоа се става да се свари во врела вода околу 10 минути.
  2. Во друг сад се прави бела запршка од брашното и маслото за јадење.
  3. Во запршката, пред да пожолти брашното, се додава сварениот спанаќ и притоа се меша додека се пржи.
  4. Додека се пржи спанаќот, се додава малку путер, млеко, па заедно се динстаат.
  5. На крајот се додаваат павлаката и сол по желба, па се меша додека се добие хомогена смеса.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: