Рецепти
Пире од спанаќ Ана Ристеска

Вака приготвеното пире од спанаќ може да се комбинира со печени или со варени компири, потоа со месо или со риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спанаќ(1/2 Килограм)

Путер(малку )

Павлака(250 Милилитри)

Млеко(200 Милилитри)

Брашно(2 Супени лажици)

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Спанаќот се чисти, се мие и потоа се става да се свари во врела вода околу 10 минути.
  2. Во друг сад се прави бела запршка од брашното и маслото за јадење.
  3. Во запршката, пред да пожолти брашното, се додава сварениот спанаќ и притоа се меша додека се пржи.
  4. Додека се пржи спанаќот, се додава малку путер, млеко, па заедно се динстаат.
  5. На крајот се додаваат павлаката и сол по желба, па се меша додека се добие хомогена смеса.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: