Рецепти
Пита од морков и мелено месо Ана Ѓорова

Пита со фил од мелено месо, моркови, кисела павлака и лук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Замесете тесто од брашното, маргаринот, 1 јајце и малку сол и оставете го половина час во фрижидер.
  2. Во тава со масло динстајте го меленото месо, додајте ги морковите исечкани на тенки ленти и сите зачини. Оставете го филот да се излади.
  3. Развлечете го тестото во тркалезен калап или во плех покриен со хартија за печење. Врз тестото наредете го филот од месо и моркови, па прелијте со смеса од изматени јајца и  павлака во која претходно ситно сте го изрендале лукот и сте ги додале зачините.
  4. Одозгора изрендајте го и едамерот, па печете 45 минути на 200 степени. Украсете со магдонос по желба.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: