Рецепти
Пита со кашкавал и печурки Ана Ѓорова

Одлична е за појадок со кисело млеко или чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(450 Грама)

Вода(200 Милилитри)

Масло(5 Супени лажици)

Оцет(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Шеќер(1/2 Кафена лажица)

Квасец(20 Грама)

Масло(малку )

Кашкавал(150 Грама)

Свежи шампињони(150 Грама)

Кулен(150 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Сусам

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Замесуваме тесто од брашното со маслото, оцетот, солта и водата со растопен квасец и шеќер во неа. Го оставаме да стаса.
  2. Го рендаме кашкавалот и ги пржиме печурките со малку масло и зачин. Маргаринот го растопуваме.
  3. Тестото го делиме на 2 дела. Од едниот дел развлекуваме кора, ја премачкуваме со маргаринот и ја сечеме на 4 дела. Сите парчиња ги ставаме едно врз друго. Повторуваме и со второто тесто.
  4. Парчињата ги ставаме едно врз друго и од нив развлекуваме кора.
  5. Тавата за печење ја премачкуваме со маргарин и ја ставаме кората. Редиме парчиња кулен, па печурки и одозгора рендаме кашкавал. Ја превиткуваме питата на краевите.
  6. Наросуваме сусам по желба и печеме половина час на 250°C.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: