Рецепти
Пита со пиво (посно) Ана Ристеска

Вкусна пита со богат фил, одлична за пости и слави

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Кромид(2 Главици)

Компир(2 )

Соини снегулки(80 Грама)

Свежи шампињони(400-500 Грама)

Масло(50 Милилитри)

Пиво(200 Милилитри)

Сусам(малку )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Соините снегулки потопете ги во топла вода.
  2. Кромидот исечкајте го и пропржете го, додајте го изренданиот компир и динстајте уште малку, а потоа соединете ги со сојата.
  3. Кратко пропржете, па сипете ги ситно исчканите шампињони и динстајте додека да испари течноста.
  4. Во подмачкан плех редете ги корите и на секоја нанесувајте од филот, освен на последната.
  5. Исечете ја питата на коцки, прелејте ја со мешавина од масло и пиво, па посипете ја со сусам.
  6. Печете во загреана рерна на 180 степени додека да зарумени.
  7. Печената пита исечете ја на коцки и послужете.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: