Рецепти
Пита со слатко од вишни Ана Ѓорова

Овошна пита за вистинско задоволство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(230 Грама)

Шеќер(210 Грама)

Јајце(2 )

Брашно(160 Грама)

Жолчка од јајце(4 )

Лимон(1 )

Ванилин шеќер(2 ќесички )

Нишесте (пченкарен скроб)(25 Грама)

Млеко(300 Милилитри)

Мелени ореви(100 Грама)

Компот од вишни(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во сад додајте 80 г путер, 60 г шеќер, 2 јајца, брашното и рендана кора од лимон, па со рака замесете ги состојките.
  2. Смесата нанесете ја во намастена и набрашнета тркалезна тава за печење и печете ја во рерна на 200 степени, 20 минути.
  3. Во тенџере на оган ставете 4 жолчки, 100 г шеќер, ванилиниот шеќер, нишестето, млекото и 150 г путер, па мешајте додека кремот ја добие потребната густина.
  4. Тавата со полуиспечено тесто извадете ја од рерна, нанесете слатко од вишни и наросете 50 г шеќер и мелените ореви.
  5. Врз оревите нанесете го кремот, вратете ја тавата во рерна и печете ја питата уште 15 минути на истата температура.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: