Рецепти
Пита со слатко од вишни Ана Ѓорова

Овошна пита за вистинско задоволство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(230 Грама)

Шеќер(210 Грама)

Јајце(2 )

Брашно(160 Грама)

Жолчка од јајце(4 )

Лимон(1 )

Ванилин шеќер(2 ќесички )

Нишесте (пченкарен скроб)(25 Грама)

Млеко(300 Милилитри)

Мелени ореви(100 Грама)

Компот од вишни(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во сад додајте 80 г путер, 60 г шеќер, 2 јајца, брашното и рендана кора од лимон, па со рака замесете ги состојките.
  2. Смесата нанесете ја во намастена и набрашнета тркалезна тава за печење и печете ја во рерна на 200 степени, 20 минути.
  3. Во тенџере на оган ставете 4 жолчки, 100 г шеќер, ванилиниот шеќер, нишестето, млекото и 150 г путер, па мешајте додека кремот ја добие потребната густина.
  4. Тавата со полуиспечено тесто извадете ја од рерна, нанесете слатко од вишни и наросете 50 г шеќер и мелените ореви.
  5. Врз оревите нанесете го кремот, вратете ја тавата во рерна и печете ја питата уште 15 минути на истата температура.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: