Рецепти
Пита со црвена леќа Ана Ѓорова

Одличен вегетаријански ручек или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(320 Грама)

Путер(170 Грама)

Јајце(4 )

Црвена леќа(300 Грама)

Пекорино кашкавал(100 Грама)

Павлака(1 Децилитар)

Кромид(1 Главица)

Магдонос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Просејте 300 г брашно, во средината направете вдлабнатина и во неа ставете 150 г омекнат путер, 1 јајце и малку сол, па замесете тесто. Формирајте топка, завиткајте ја во крпа и оставете ја во фрижидер 15 минути.
  2. Кромидот пропржете го со 2-3 лажици масло, додајте ја леќата, полијте ја со малку супа и варете ја 15-20 минути.
  3. Оставете ја да се олади, па додајте 3 јајца, ренданиот кашкавал, павлаката, исечканиот магдонос и малку сол и бибер.
  4. Расукајте го тестото до дебелина од 7-8 см и со него прекријте тава со дијаметар од 22 см, претходно намастена и набрашнета.
  5. Врз тестото ставете ја подготвената смеса и печете ја питата 40 минути на 180 степени.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: