Рецепти
Пица банички Ана Ѓорова

Домашни банички со шунка и кашкавал за вкусен појадок со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Квасец(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Вода(по потреба )

Кашкавал(500 Грама)

Шунка(500 Грама)

Кечап

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Се замесува тесто од брашното, квасецот, едно лажиче сол и млака вода (по потреба) за да се замеси меко тесто.
  2. Тестото се дели на пет дела, се обликуваат топчиња и се оставаат да стасаат 20 минути.
  3. Откако тестото ќе нарасне, се ставаат топчињата на чаршаф и секое се тегне со рацете. Потоа се премачкуваат со кечап, па се додаваат ренданите шунка и кашкавал.
  4. Од двете страни на чаршафот се витка кората во ролат, а секој ролат во вид на полжав.
  5. Врз баничките се става сусам, па се редат во тепсија и се печат во загреана рерна на 250 степени, околу 30 минути.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: