Рецепти
Пица банички Ана Ѓорова

Домашни банички со шунка и кашкавал за вкусен појадок со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Квасец(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Вода(по потреба )

Кашкавал(500 Грама)

Шунка(500 Грама)

Кечап

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Се замесува тесто од брашното, квасецот, едно лажиче сол и млака вода (по потреба) за да се замеси меко тесто.
  2. Тестото се дели на пет дела, се обликуваат топчиња и се оставаат да стасаат 20 минути.
  3. Откако тестото ќе нарасне, се ставаат топчињата на чаршаф и секое се тегне со рацете. Потоа се премачкуваат со кечап, па се додаваат ренданите шунка и кашкавал.
  4. Од двете страни на чаршафот се витка кората во ролат, а секој ролат во вид на полжав.
  5. Врз баничките се става сусам, па се редат во тепсија и се печат во загреана рерна на 250 степени, околу 30 минути.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: