Рецепти

Пица од карфиол
За сите оние кои сакаат да се исхрануваат здраво, а желни се за парче вкусна пица
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Карфиол(1 )
Моцарела сирење(50 Грама)
Суво оригано(1/2 Кафена лажица)
Сув босилек(1/2 Кафена лажица)
Сол(1/2 Кафена лажица)
Лук во прав(1/2 Кафена лажица)
Јајце(1 )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Загрејте ја рерната на 260 степени.
- Отстранете ги листовите на карфиолот и исечкајте го на парчиња.
- Префрлете ги парчињата во блендер и блендирајте додека не се добијат ситни парчиња колку ориз.
- Потоа префрлете го во сад и ставате го во микробранова печка 4 минути. Оставете малку да се олади.
- Префрлете во на чиста траенина и исцедете ја водата од карфиолот.
- Исцедениот карфиол ставате го во сад и додајте ја ренданата моцарела, оригано, босилек, сол, лук во прав и јајце и добро промешајте.
- Тава за печење обложете ја со хартија за печење.
- Ставете ја смесата со карфиолот и формирајте 2 округли теста.
- Печете 15 минути додека тестото не стане златно кафено.
- Потоа извадете ги пиците, наредете ги со вашите омилени додатоци и вратете ги да се допечат уште 5-7 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во