Рецепти
Пица од карфиол Ана Ристеска

За сите оние кои сакаат да се исхрануваат здраво, а желни се за парче вкусна пица

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 )

Моцарела сирење(50 Грама)

Суво оригано(1/2 Кафена лажица)

Сув босилек(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Лук во прав(1/2 Кафена лажица)

Јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 260 степени.
  2. Отстранете ги листовите на карфиолот и исечкајте го на парчиња.
  3. Префрлете ги парчињата во блендер и блендирајте додека не се добијат ситни парчиња колку ориз.
  4. Потоа префрлете го во сад и ставате го во микробранова печка 4 минути. Оставете малку да се олади.
  5. Префрлете во на чиста траенина и исцедете ја водата од карфиолот.
  6. Исцедениот карфиол ставате го во сад и додајте ја ренданата моцарела, оригано, босилек, сол, лук во прав и јајце и добро промешајте.
  7. Тава за печење обложете ја со хартија за печење.
  8. Ставете ја смесата со карфиолот и формирајте 2 округли теста.
  9. Печете 15 минути додека тестото не стане златно кафено.
  10. Потоа извадете ги пиците, наредете ги со вашите омилени додатоци и вратете ги да се допечат уште 5-7 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: