Рецепти
Пица тестенини Ана Ѓорова

Потпечени тестенини за вкусен ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(400 Грама)

Шунка(200 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Доматен сос(200 Милилитри)

Свежи шампињони(100 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Тестенините (јуфки или шпагети) се ставаат на рингла во подмачкано плехче со масло да се потпечат со привремено мешање на тивок оган додека да добијат златеста боја.
  2. Се тргаат од оган, па се додаваат претходно исечканите печурки, салама, кашкавал и доматниот сос.
  3. Се мешаат за да се распоредат добро, па се потураат со загреана вода (околу 500 мл), се посолуваат и се ставаат во претходно загреана рерна на 200 степени да се печат додека водата не изврие.
  4. Откако тестенините ќе се подоладат, се наросуваат со оригано по желба или се служат со јогурт или павлака.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: