Рецепти
Пица тестенини
Потпечени тестенини за вкусен ручек или вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јуфки(400 Грама)
Шунка(200 Грама)
Кашкавал(200 Грама)
Доматен сос(200 Милилитри)
Свежи шампињони(100 Грама)
Сол(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Тестенините (јуфки или шпагети) се ставаат на рингла во подмачкано плехче со масло да се потпечат со привремено мешање на тивок оган додека да добијат златеста боја.
- Се тргаат од оган, па се додаваат претходно исечканите печурки, салама, кашкавал и доматниот сос.
- Се мешаат за да се распоредат добро, па се потураат со загреана вода (околу 500 мл), се посолуваат и се ставаат во претходно загреана рерна на 200 степени да се печат додека водата не изврие.
- Откако тестенините ќе се подоладат, се наросуваат со оригано по желба или се служат со јогурт или павлака.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во