Рецепти
Пица тестенини Ана Ѓорова

Потпечени тестенини за вкусен ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(400 Грама)

Шунка(200 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Доматен сос(200 Милилитри)

Свежи шампињони(100 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Тестенините (јуфки или шпагети) се ставаат на рингла во подмачкано плехче со масло да се потпечат со привремено мешање на тивок оган додека да добијат златеста боја.
  2. Се тргаат од оган, па се додаваат претходно исечканите печурки, салама, кашкавал и доматниот сос.
  3. Се мешаат за да се распоредат добро, па се потураат со загреана вода (околу 500 мл), се посолуваат и се ставаат во претходно загреана рерна на 200 степени да се печат додека водата не изврие.
  4. Откако тестенините ќе се подоладат, се наросуваат со оригано по желба или се служат со јогурт или павлака.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: