Рецепти
Плескавици од тиквички и моркови Ана Ристеска

Лесни плескавици со кои се одличен ручек кој можете да го послужите во прилог со пржени, печени или варени компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Тиквичката се лупи и се ренда. Се додава малку сол и се остава да отстои за побрзо да се исцеди водата од неа.
  2. Мортаделата, морковот и кашкавалот се рендаат. Се додаваат тиквичките (исцедени), потоа лебните ронки, јајцата, прашокот за печиво и сите зачини, па се замесуваат сите овие состојки.
  3. Формираме плескавици. Секоја плескавица се валка во јајце, потоа во лебни ронки и се пржи во загреано масло.

Многу е важно тиквичката добро да се исцеди, во спротивно плескавиците нема да можете да ги обликувате, а може и да ви се распаѓаат.

Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: