Рецепти
Плескавици од тиквички и моркови Ана Ристеска

Лесни плескавици со кои се одличен ручек кој можете да го послужите во прилог со пржени, печени или варени компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Тиквичката се лупи и се ренда. Се додава малку сол и се остава да отстои за побрзо да се исцеди водата од неа.
  2. Мортаделата, морковот и кашкавалот се рендаат. Се додаваат тиквичките (исцедени), потоа лебните ронки, јајцата, прашокот за печиво и сите зачини, па се замесуваат сите овие состојки.
  3. Формираме плескавици. Секоја плескавица се валка во јајце, потоа во лебни ронки и се пржи во загреано масло.

Многу е важно тиквичката добро да се исцеди, во спротивно плескавиците нема да можете да ги обликувате, а може и да ви се распаѓаат.

Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: