Рецепти
Плескавици од тиквички и моркови
Лесни плескавици со кои се одличен ручек кој можете да го послужите во прилог со пржени, печени или варени компири
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тиквичка(2 )
Морков(2 )
Кашкавал(200 Грама)
Мортадела(200 Грама)
Лебни трошки(200 Грама)
Јајце(2 )
Прашок за печиво(1 )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Тиквичката се лупи и се ренда. Се додава малку сол и се остава да отстои за побрзо да се исцеди водата од неа.
- Мортаделата, морковот и кашкавалот се рендаат. Се додаваат тиквичките (исцедени), потоа лебните ронки, јајцата, прашокот за печиво и сите зачини, па се замесуваат сите овие состојки.
- Формираме плескавици. Секоја плескавица се валка во јајце, потоа во лебни ронки и се пржи во загреано масло.
Многу е важно тиквичката добро да се исцеди, во спротивно плескавиците нема да можете да ги обликувате, а може и да ви се распаѓаат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во