Рецепти
Подварок со куркума Ана Ѓорова

Вкусен подварок од свежа зелка, зеленчук, месо и зачини за одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелка(1 свежа )

Чаден колбас(или друго месо по желба 200 грама )

Морков(3 средни )

Модар патлиџан(1 )

Брокула(1 мало парче )

Целер(1 гранче )

Магдонос(1/2 Китка)

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Коцка за супа-говедскa(1 )

Куркума(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Ловоров лист(1 )

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Чаденото месо исечете го на парчиња и варете го во вода 15-тина минути.
  2. Кромидот и лукот ситно исечкајте ги и пропржете ги на масло во длабоко тенџере.
  3. Модриот патлиџан, брокулата и целерот се сечкаат на парчиња, а морковот се ренда и сето тоа се додајте го во тенџерето и додајте вода.
  4. Додека се вари зеленчукот, зелката исто така се сечка на парчиња и се додава во тенџерето.
  5. На крај се додава месото, се полева со вода да се покријат состојките и се вари на средна температура околу 1 час и половина со повремено мешање и додавање вода по потреба.
  6. Додајте ја коцката за супа, куркумата, црвениот пипер, ловоровиот лист, сол, бибер, па варете уште 15-тина минути.
  7. Пред самиот крај наросете со ситно сечкан магдонос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: