Рецепти
Подварок со куркума Ана Ѓорова

Вкусен подварок од свежа зелка, зеленчук, месо и зачини за одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелка(1 свежа )

Чаден колбас(или друго месо по желба 200 грама )

Морков(3 средни )

Модар патлиџан(1 )

Брокула(1 мало парче )

Целер(1 гранче )

Магдонос(1/2 Китка)

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Коцка за супа-говедскa(1 )

Куркума(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Ловоров лист(1 )

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Чаденото месо исечете го на парчиња и варете го во вода 15-тина минути.
  2. Кромидот и лукот ситно исечкајте ги и пропржете ги на масло во длабоко тенџере.
  3. Модриот патлиџан, брокулата и целерот се сечкаат на парчиња, а морковот се ренда и сето тоа се додајте го во тенџерето и додајте вода.
  4. Додека се вари зеленчукот, зелката исто така се сечка на парчиња и се додава во тенџерето.
  5. На крај се додава месото, се полева со вода да се покријат состојките и се вари на средна температура околу 1 час и половина со повремено мешање и додавање вода по потреба.
  6. Додајте ја коцката за супа, куркумата, црвениот пипер, ловоровиот лист, сол, бибер, па варете уште 15-тина минути.
  7. Пред самиот крај наросете со ситно сечкан магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: