Рецепти
Полнета пилешка шницла Ана Ѓорова

Интересен и вкусен рецепт од полнет пилешки стек со растопен кашкавал и свински врат

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(500 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Печеница(или 200 грама свински врат од саламура )

Свежи шампињони

Брашно

Јајце(2 )

Лебни трошки

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Се зема едно парче пилешки стек, се сече на средината по должина, потоа се отвара и убаво се толчи.
  2. Потоа се раширува и врз стекот се става едно парче кашкавал, едно парче свински врат, малку печурки и повторно едно парче кашквал.
  3. Се покрива со другото парче од стекот, добро се затвора за да не се гледа смесата внатре.
  4. Постапката се повторува со другите парчиња стек.
  5. Потоа сите парчиња се валкаат во брашно, па во јајца и на крај во лебни трошки.
  6. Се пржат во врело масло за добро да заруменат од двете страни.
  7. Испржениот стек се пресекува на половина и се гарнира по желба со варен зеленчук.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: