Рецепти
Полнети бабури (посно) Ана Ѓорова

Вкусни и посни полнети пиперки кои се одлични за семеен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Бабурите се мијат, чистат и цедат.
  2. Кромидот се сечка и се пржи на масло. Потоа се додава оризот и ситно сечканиот модар патлиџан. Сето ова се меша и полека се динста додека да омекне оризот.
  3. Кога е готово се трга настрана, се посолува, се додава црвен пипер, бибер, ситно исечкан и излупен домат, магдонос и со овој фил се полнат бабурите.
  4. Потоа се прави лесна запршка со малку масло, црвен пипер, брашно и истата се посипува со вода и се остава да проврие.
  5. Потоа бабурите се редат во лонец, се поливаат со запршката и се печат во загреана рерна.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: