Рецепти
Полнети бабури (посно) Ана Ѓорова

Вкусни и посни полнети пиперки кои се одлични за семеен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Бабурите се мијат, чистат и цедат.
  2. Кромидот се сечка и се пржи на масло. Потоа се додава оризот и ситно сечканиот модар патлиџан. Сето ова се меша и полека се динста додека да омекне оризот.
  3. Кога е готово се трга настрана, се посолува, се додава црвен пипер, бибер, ситно исечкан и излупен домат, магдонос и со овој фил се полнат бабурите.
  4. Потоа се прави лесна запршка со малку масло, црвен пипер, брашно и истата се посипува со вода и се остава да проврие.
  5. Потоа бабурите се редат во лонец, се поливаат со запршката и се печат во загреана рерна.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: