Рецепти
Полнети компири Ана Ѓорова

Вкусен вегетаријански рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(8 )

Соино сирење (Тофу)(100 Грама)

Јајце(5 )

Маргарин(50 Грама)

Сув магдонос(1 Кафена лажица)

Хималајска сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Засечете го врвот на компирите и ставете ги да се печат сè додека не омекнат.
  2. Отстранете го засечениот врв и издлабете со лажичка, така што да остане дебел слој до кората.
  3. Извадениот дел од компирите испасирајте го, додајте 3 жолчки, маргарин, сирење исечкано на ситни парчиња, исечкани 2 тврдоварени јајца, магдонос, сол и бибер, па сето тоа добро измешајте го.
  4. Во таа смеса додајте цврст шлаг од 3 белки и повторно измешајте.
  5. Издлабените компири наполнете ги со смесата и печете колку да нарасне смесата во компирите.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: