Рецепти
Полнети компири (посно) Ана Ѓорова

Ова е посна варијанта на полнети компири. Ако сакате може да ставите и мелено месо (околу 300 грама) и ќе добиете мрсно јадење.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(2 Килограми)

Кромид(3 Главици)

Морков(3 )

Ориз(100 Грама)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Компирите излупете ги и извадете им ја средината, исечкајте ги и оставете ги настрана.
  2. Кромидот исечкајте го, пропржете го на масло 10-тина минути, потоа изрендајте ги морковите и пржете заедно.
  3. Додајте ги и исечканите компири, па продолжете со пржење уште неколку минути.
  4. На крајот додајте го оризот и динстајте додека оризот не набабри.
  5. Посолете, додајте сол, бибер, мешан зачин и лажица црвен пипер, па тргнете од оган.
  6. Со смесата наполнете ги издлабените компири, наредете ги исправени во огноотпорен сад, а потоа налејте вода и печете ги во загеана рерна на 180-200 степени околу 90 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: