Рецепти
Полнети компири (посно) Ана Ѓорова

Ова е посна варијанта на полнети компири. Ако сакате може да ставите и мелено месо (околу 300 грама) и ќе добиете мрсно јадење.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(2 Килограми)

Кромид(3 Главици)

Морков(3 )

Ориз(100 Грама)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Компирите излупете ги и извадете им ја средината, исечкајте ги и оставете ги настрана.
  2. Кромидот исечкајте го, пропржете го на масло 10-тина минути, потоа изрендајте ги морковите и пржете заедно.
  3. Додајте ги и исечканите компири, па продолжете со пржење уште неколку минути.
  4. На крајот додајте го оризот и динстајте додека оризот не набабри.
  5. Посолете, додајте сол, бибер, мешан зачин и лажица црвен пипер, па тргнете од оган.
  6. Со смесата наполнете ги издлабените компири, наредете ги исправени во огноотпорен сад, а потоа налејте вода и печете ги во загеана рерна на 180-200 степени околу 90 минути.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: