Рецепти
Полнети кременадли Ана Ѓорова

Полнети кременадли на скара со кашкавал, магдонос и шунка во сос од кисела павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински кременадли(2 )

Кашкавал(300 Грама)

Шунка(300 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Морков(1 )

Црвен пипер(40 Грама)

Кисела павлака(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. На подебели парчиња кременадли им се прави џеп, се полнат со рендан кашкавал, рендана шунка и сечкан магдонос и се печат на скара од двете страни.
  2. Во меѓувреме се вари морковот исечкан на парчиња и потоа се пасира со кисела павлака и со црвен пипер и се полужува како сос со готовите кременадли.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: