Рецепти
Полнети кременадли
Полнети кременадли на скара со кашкавал, магдонос и шунка во сос од кисела павлака
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кашкавал(300 Грама)
Шунка(300 Грама)
Магдонос(1 Китка)
Морков(1 )
Црвен пипер(40 Грама)
Кисела павлака(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- На подебели парчиња кременадли им се прави џеп, се полнат со рендан кашкавал, рендана шунка и сечкан магдонос и се печат на скара од двете страни.
- Во меѓувреме се вари морковот исечкан на парчиња и потоа се пасира со кисела павлака и со црвен пипер и се полужува како сос со готовите кременадли.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во