Рецепти
Полнети кременадли Ана Ѓорова

Полнети кременадли на скара со кашкавал, магдонос и шунка во сос од кисела павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински кременадли(2 )

Кашкавал(300 Грама)

Шунка(300 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Морков(1 )

Црвен пипер(40 Грама)

Кисела павлака(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. На подебели парчиња кременадли им се прави џеп, се полнат со рендан кашкавал, рендана шунка и сечкан магдонос и се печат на скара од двете страни.
  2. Во меѓувреме се вари морковот исечкан на парчиња и потоа се пасира со кисела павлака и со црвен пипер и се полужува како сос со готовите кременадли.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: