Рецепти
Полнети кроасани Ана Ѓорова

Домашно печиво што може да го користите наместо леб со разни намази, салати и слично

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(1 Литар)

Јајце(2 )

Масло(300 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Квасец(1 )

Маргарин(1 )

Брашно(по потреба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути + 3 часа за тестото

  1. Од состојките се замесува средно тврдо тесто кое се остава да нарасне 30 минути.
  2. Потоа тестото се дели на два дела и од секој дел се вадат по 12 мали парчиња.
  3. Секое парче се расукува со големина на тацна и се премачкува со маргарин.
  4. Парчињата се редат едно врз друго. Последното не се мачка о маргарин. Се расукува кора и се сече на триаголници од кои се виткаат кифлите.
  5. Пред да се завиткаат кифлите, се полнат со фил по желба, може шунка, кашкавал или сирење со јајца. Потоа се виткаат, се оставаат да нараснат 2 часа и се печат.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: