Рецепти
Полнети модри патлиџани во сос од домати и пиперки Ана Ѓорова

Одличен зеленчуков оброк што е многу лесен за јадење, а многу вкусен

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(6 помали )

Црвена пиперка(1 Килограм)

Домат(1/2 Килограм)

Лук(1 Главица)

Магдонос(1 Китка)

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Модрите патлиџани се сечат по должина и се полнат со сечканиот магдонос (измешан со сечканиот лук и сол). Потоа се пржат на малку масло колку да омекнат.
  2. Пиперките се сечкаат и се пржат.
  3. Доматите се пржат посебно и се мешаат со пиперките, се додава преостанатиот магдонос и потоа се зачинува.
  4. Во тава за печење се редат модрите патлиџани, потоа се додава мешавината од пиперки и домати и сè заедно се запекува во рерна.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: