Рецепти
Полнети пилешки гради Ана Ѓорова

Полнети пилешки гради со зеленчук за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(4 Парчиња)

Морков(1 )

Лук(2 Чешниња)

Домат(1 )

Рузмарин(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

Маринирани шампињони(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Месото се витка во проѕирна фолија и се толчи со чекан за да се добие израмнет и издолжен стек.
  2. Морковот, лупениот домат, печурките и рузмаринот се ставаат во блендер за да се сомелат. Се зачинуваат со бибер и сол и се мешаат.
  3. Потоа приготвениот фил се премачкува врз исчуканите парчиња пилешко месо, а потоа секое парче се витка во ролат.
  4. Секој завиткан ролат за да не се растури се прицврстува со дрвени чепкалки.
  5. Ролатите се завиткуваат во хартија за печење, се редат во намастена тепсија и се печат околу 30 минути на 200 степени.
  6. Испечените ролати се сечат на парчиња и се сервираат со печени компири или со мешан зеленчук како додаток.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: