Рецепти
Полнети пилешки гради Ана Ѓорова

Полнети пилешки гради со зеленчук за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(4 Парчиња)

Морков(1 )

Лук(2 Чешниња)

Домат(1 )

Рузмарин(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

Маринирани шампињони(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Месото се витка во проѕирна фолија и се толчи со чекан за да се добие израмнет и издолжен стек.
  2. Морковот, лупениот домат, печурките и рузмаринот се ставаат во блендер за да се сомелат. Се зачинуваат со бибер и сол и се мешаат.
  3. Потоа приготвениот фил се премачкува врз исчуканите парчиња пилешко месо, а потоа секое парче се витка во ролат.
  4. Секој завиткан ролат за да не се растури се прицврстува со дрвени чепкалки.
  5. Ролатите се завиткуваат во хартија за печење, се редат во намастена тепсија и се печат околу 30 минути на 200 степени.
  6. Испечените ролати се сечат на парчиња и се сервираат со печени компири или со мешан зеленчук како додаток.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: