Рецепти
Полнети пилешки гради
Полнети пилешки гради со зеленчук за вкусен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(4 Парчиња)
Морков(1 )
Лук(2 Чешниња)
Домат(1 )
Рузмарин(1 Супена лажица)
Маринирани шампињони(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Месото се витка во проѕирна фолија и се толчи со чекан за да се добие израмнет и издолжен стек.
- Морковот, лупениот домат, печурките и рузмаринот се ставаат во блендер за да се сомелат. Се зачинуваат со бибер и сол и се мешаат.
- Потоа приготвениот фил се премачкува врз исчуканите парчиња пилешко месо, а потоа секое парче се витка во ролат.
- Секој завиткан ролат за да не се растури се прицврстува со дрвени чепкалки.
- Ролатите се завиткуваат во хартија за печење, се редат во намастена тепсија и се печат околу 30 минути на 200 степени.
- Испечените ролати се сечат на парчиња и се сервираат со печени компири или со мешан зеленчук како додаток.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во