Рецепти
Полнети пиперки со јајце Ана Ристеска

Половините од пиперките се полнат со малку фил за да остане место за јајцата.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Бабурите се мијат, па заедно со дршките надолжно се сечат наполу и се чистат од семките.
  2. Младиот кромид се сече на крукчиња, месестата сланина на стапчиња, шампињоните на листови.
  3. На малку масло кратко се пропржуваат младиот кромид и месестата сланина, па се трга од рингла.
  4. Помала тепсија се обложува со хартија за печење и во неа се редат половините од пиперките. Се полнат со филот од сланина и кромид, па во секоја се додават малку свежи шампињони. Се печат во загреана рерна на 200 степени околу 15 минути.
  5. Потоа пиперките се вадат, па во секоја се крши по едно јајце, водејќи сметка да не истече. Се враќаат во рерна и се продолжува со печење додека се стегнат јајцата.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: