Рецепти
Полнети пиперки со соја (посно) Ана Ѓорова

Вегетаријански полнети пиперки како одлична варијанта за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена пиперка(2-3 )

Соја зрна(100 Грама)

Кромид(1 Главица)

Ориз(3 Супени лажици)

Морска сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Рендан морков(1 )

Целер(1 Лист)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

Домат(2 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. На маслото со додавање на малку вода се динста исечканиот кромид.
  2. Кога ќе биде готово, се трга од оган и се додаваат соините зрна кои претходно се отстоени во вода, оридот (доколку користите интегрален ориз, претходно сварете го), изренданиот морков и зачини по вкус.
  3. Сето тоа се остава на оган да се динста уште 15-тина минути.
  4. Пиперките се сечат на врвот и им се вадат семките, а потоа со добиената смеса се полнат во внатрешноста.
  5. Пиперките се редат исправени една до друга во огноотпорен сад и секоја пиперка се покрива со парче домат претходно исечен на кругови.
  6. Во садот се додава вода колку да се покрие содржината, се поклопува и се става во рерна да се пече 1 час.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: