Рецепти
Полнети пиперки со соја (посно) Ана Ѓорова

Вегетаријански полнети пиперки како одлична варијанта за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена пиперка(2-3 )

Соја зрна(100 Грама)

Кромид(1 Главица)

Ориз(3 Супени лажици)

Морска сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Рендан морков(1 )

Целер(1 Лист)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

Домат(2 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. На маслото со додавање на малку вода се динста исечканиот кромид.
  2. Кога ќе биде готово, се трга од оган и се додаваат соините зрна кои претходно се отстоени во вода, оридот (доколку користите интегрален ориз, претходно сварете го), изренданиот морков и зачини по вкус.
  3. Сето тоа се остава на оган да се динста уште 15-тина минути.
  4. Пиперките се сечат на врвот и им се вадат семките, а потоа со добиената смеса се полнат во внатрешноста.
  5. Пиперките се редат исправени една до друга во огноотпорен сад и секоја пиперка се покрива со парче домат претходно исечен на кругови.
  6. Во садот се додава вода колку да се покрие содржината, се поклопува и се става во рерна да се пече 1 час.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: