Рецепти
Полнети пиперки со соја (посно)
Вегетаријански полнети пиперки како одлична варијанта за ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црвена пиперка(2-3 )
Соја зрна(100 Грама)
Кромид(1 Главица)
Ориз(3 Супени лажици)
Морска сол(1 Прстофат)
Бибер(1 Прстофат)
Рендан морков(1 )
Целер(1 Лист)
Маслиново масло(2-3 Супени лажици)
Домат(2 )
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- На маслото со додавање на малку вода се динста исечканиот кромид.
- Кога ќе биде готово, се трга од оган и се додаваат соините зрна кои претходно се отстоени во вода, оридот (доколку користите интегрален ориз, претходно сварете го), изренданиот морков и зачини по вкус.
- Сето тоа се остава на оган да се динста уште 15-тина минути.
- Пиперките се сечат на врвот и им се вадат семките, а потоа со добиената смеса се полнат во внатрешноста.
- Пиперките се редат исправени една до друга во огноотпорен сад и секоја пиперка се покрива со парче домат претходно исечен на кругови.
- Во садот се додава вода колку да се покрие содржината, се поклопува и се става во рерна да се пече 1 час.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во