Рецепти
Полнети плескавици со шампињони Ана Ристеска

Одличен ручек за гурманите и љубителите на месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско мелено месо(750 Грама)

Свежи шампињони(150 Грама)

Јајце(1 )

Кромид(1 Главица)

Зелени маслинки(8 )

Презла(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. На зејтин се пропржува рендан кромид, се додаваат шампињони, маслинки, сол, бибер и заедно се динстаат околу 5 минути.
  2. Тргнете го од рингла, оладете го и додајте јајце, презла и сечкан магдонос.
  3. Меленото месо убаво измесете го со сол и бибер. Од смесата направете топчиња, ставете ги на даска и обликувајте плескавици.
  4. На едната половина од плескавицата ставете го преливот од печурки, со другата половина поклопете ја првата и убаво притиснете ги краевите.
  5. Вака полнетите плескавици пржете ги на врел зејтин од двете страни.
  6. Топлите плескавици служете ги со сос од домати, на кој претходно сте му додале малку лук.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: