Рецепти
Полнети плескавици со шампињони Ана Ристеска

Одличен ручек за гурманите и љубителите на месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско мелено месо(750 Грама)

Свежи шампињони(150 Грама)

Јајце(1 )

Кромид(1 Главица)

Зелени маслинки(8 )

Презла(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. На зејтин се пропржува рендан кромид, се додаваат шампињони, маслинки, сол, бибер и заедно се динстаат околу 5 минути.
  2. Тргнете го од рингла, оладете го и додајте јајце, презла и сечкан магдонос.
  3. Меленото месо убаво измесете го со сол и бибер. Од смесата направете топчиња, ставете ги на даска и обликувајте плескавици.
  4. На едната половина од плескавицата ставете го преливот од печурки, со другата половина поклопете ја првата и убаво притиснете ги краевите.
  5. Вака полнетите плескавици пржете ги на врел зејтин од двете страни.
  6. Топлите плескавици служете ги со сос од домати, на кој претходно сте му додале малку лук.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: