Рецепти
Полнети суви пиперки со грав (посно) Ана Ѓорова

Вкусен и посен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(500 Грама)

Сува везена црвена пиперка(15 )

Кромид(5 главички )

Лук(4 Чешниња)

Масло

Италијански зачин (мешан зачин)(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Гравот го чистиме и го миеме, потоа го ставаме да се свари во тенџере со вода со малку масло и една лажица мешан зачин. Ако го покиснеме од претходната вечер во вода, побрзо ќе се свари.
  2. Кога ќе биде сварен гравот, ги чистиме кромидот и лукот, ги сечкаме и ги пржиме во загреано масло во подлабок сад. Откако убаво ќе се испржат, се додаваат зрната од гравот и се оставаат заедно убаво да се пржат.
  3. Се додаваат солта и мешаниот зачин, со тоа смесата за полнење на пиперките е готова.
  4. Везените пиперки се чистат, се попаруваат со врела вода за да омекнат и потоа се полнат со смесата од грав. Се редат во тепсија.
  5. На крајот се посипуваат во водата во која што се вареше гравот, колку да ги прелие, па се ставаат во рерна да се запечат.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: