Рецепти
Полнети суви пиперки со грав (посно) Ана Ѓорова

Вкусен и посен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(500 Грама)

Сува везена црвена пиперка(15 )

Кромид(5 главички )

Лук(4 Чешниња)

Масло

Италијански зачин (мешан зачин)(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Гравот го чистиме и го миеме, потоа го ставаме да се свари во тенџере со вода со малку масло и една лажица мешан зачин. Ако го покиснеме од претходната вечер во вода, побрзо ќе се свари.
  2. Кога ќе биде сварен гравот, ги чистиме кромидот и лукот, ги сечкаме и ги пржиме во загреано масло во подлабок сад. Откако убаво ќе се испржат, се додаваат зрната од гравот и се оставаат заедно убаво да се пржат.
  3. Се додаваат солта и мешаниот зачин, со тоа смесата за полнење на пиперките е готова.
  4. Везените пиперки се чистат, се попаруваат со врела вода за да омекнат и потоа се полнат со смесата од грав. Се редат во тепсија.
  5. На крајот се посипуваат во водата во која што се вареше гравот, колку да ги прелие, па се ставаат во рерна да се запечат.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: