Рецепти
Полнето печено пиле Ана Ѓорова

Гурмански ручек од пиле со печурки, месо и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Пилето одмрзнете го, убаво измијте го и исушете го со кујнска крпа.
  2. Полека извадете ги сите коски од пилето, внимавајте да не се оштети кожата.
  3. Меленото месо се меша со сечканите шунка, печурки, моркови (или рендани моркови), јајца (неварени), парче леб натопен во млеко, сечкан магдонос и се зачинува со сол, бибер и вегета.
  4. Се распостила убаво пилето и се филува со припремената смеса.
  5. Во средината се полни со фил, а потоа се склопува и се шие пилето, а одозгора се премачкува со маргарин низ целата површина.
  6. Се пече на 180 степени околу 1 и пол час.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: