Рецепти
Полнето печено пиле
Гурмански ручек од пиле со печурки, месо и зеленчук
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пиле(1 )
Мешано мелено месо(300 Грама)
Свежи шампињони(150 Грама)
Шунка(150 Грама)
Морков(2 )
Јајце(2 )
Леб(1 Парче)
Магдонос(1 Китка)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути
- Пилето одмрзнете го, убаво измијте го и исушете го со кујнска крпа.
- Полека извадете ги сите коски од пилето, внимавајте да не се оштети кожата.
- Меленото месо се меша со сечканите шунка, печурки, моркови (или рендани моркови), јајца (неварени), парче леб натопен во млеко, сечкан магдонос и се зачинува со сол, бибер и вегета.
- Се распостила убаво пилето и се филува со припремената смеса.
- Во средината се полни со фил, а потоа се склопува и се шие пилето, а одозгора се премачкува со маргарин низ целата површина.
- Се пече на 180 степени околу 1 и пол час.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во