Рецепти
Полнето печено пиле Ана Ѓорова

Гурмански ручек од пиле со печурки, месо и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Пилето одмрзнете го, убаво измијте го и исушете го со кујнска крпа.
  2. Полека извадете ги сите коски од пилето, внимавајте да не се оштети кожата.
  3. Меленото месо се меша со сечканите шунка, печурки, моркови (или рендани моркови), јајца (неварени), парче леб натопен во млеко, сечкан магдонос и се зачинува со сол, бибер и вегета.
  4. Се распостила убаво пилето и се филува со припремената смеса.
  5. Во средината се полни со фил, а потоа се склопува и се шие пилето, а одозгора се премачкува со маргарин низ целата површина.
  6. Се пече на 180 степени околу 1 и пол час.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: