Рецепти
Полнето пиле Ана Ѓорова

Пиле во рерна полнето со мелено месо, кашкавал, сланина и печурки – ручек за вистинските гурмани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Во еден сад се ставаат меленото месо, сечканиот кромид, сланината, кашкавалот и сечканите печурки. Се додаваат зачините и сите овие состојки се мешаат. Потоа со нив се полни пилето (на кое му се извадени коските).
  2. Наполнетото пиле се шие со конец, па се премачкува целосно со масло, со вегета и со сусам.
  3. Пилето се завиткува во фолија и се става во рерна на 200°C да се пече околу 2 часа.
  4. Откако ќе помине времето, се вади тепсијата од рерна, се отвора фолијата и тепсијата се враќа во рерна, па се пече додека пилето зарумени.
  5. Пилето се сече на парчиња и се сервира со додаток по желба.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: