Рецепти
Полнето пиле
Пиле во рерна полнето со мелено месо, кашкавал, сланина и печурки – ручек за вистинските гурмани
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пиле(1 )
Мешано мелено месо(500 Грама)
Кромид(1 Главица)
Кашкавал(200 Грама)
Димена сланина(100 Грама)
Свежи шампињони(200 Грама)
Јајце(1 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа
- Во еден сад се ставаат меленото месо, сечканиот кромид, сланината, кашкавалот и сечканите печурки. Се додаваат зачините и сите овие состојки се мешаат. Потоа со нив се полни пилето (на кое му се извадени коските).
- Наполнетото пиле се шие со конец, па се премачкува целосно со масло, со вегета и со сусам.
- Пилето се завиткува во фолија и се става во рерна на 200°C да се пече околу 2 часа.
- Откако ќе помине времето, се вади тепсијата од рерна, се отвора фолијата и тепсијата се враќа во рерна, па се пече додека пилето зарумени.
- Пилето се сече на парчиња и се сервира со додаток по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во