Рецепти

Полнето пиле со ориз
Пилето на овој начин е многу вкусно, а може да го подготвите со свежа салата по желба
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пиле(1,2 Килограм)
Ориз(150 Грама)
Морков(1 )
Кромид(1 Главица)
Компир(2 )
Сенф(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа
- Се пржат кромидот и морковот во тавче и се додава оризот да се свари со една чаша вода околу 10 минути.
- Се додаваат сите зачини и со оваа смеса се полни кокошката, па се затвора со стапчиња за ражен. Потоа се премачкува со сенф и одозгора се нанесува мешавина од сите зачини.
- Кокошката се обвиткува со алуминиумска фолија и се става во тавче за печење, во кое сме исечкале 2 компира со малку вода и мешавина зачини.
- Се пече 2 часа на 200 степени додека убаво зарумени од двете страни.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во