Рецепти
Полнето пиле со печурки Ана Ристеска

Со ова јадење ви предлагаме да се напиете суво бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Свежи шампињони(750 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Лебни трошки(3 Супени лажици)

Вегета(1 Супена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помлаку од 90 минути

  1. Во машина за мелење месо ги мелеме шампињоните. Мелените шампињони ги пржиме во тава на оган со загреано масло.
  2. Магдоносот ситно го сечкаме и откако течноста ќе испари, во тавата го додаваме исечканиот магдонос.
  3. Во тавата ги кршиме и четирите јајца и мешаме со лажица. Откако јајцата ќе се испржат, тавата ја тргаме од оган.
  4. Во тавата ги додаваме лебните трошки и вегетата, посолуваме и наросуваме со бибер.
  5. Потоа во тавата ја додаваме киселата павлака и промешуваме. Филот го ставаме во готварски шприц. Со шприцот го полниме пилето, го зацврстуваме со готварскиот конец, го посолуваме од надворешната страна и го ставаме во намрсена тава за печење.
  6. Пилето го попрскуваме со масло за јадење и во тавата налеваме 200 мл вода.
  7. Тавата ја ставаме во рерна и печеме 1 час на 220 степени.
  8. Од испеченот пиле го отстрануваме готварскиот конец, а потоа пилето го ставаме на чинија за сервирање. Со лажица пилето го преливаме со сосот во кој се печел пилето.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: