Рецепти
Полнето пилешко Ана Ристеска

Полнето пилешко на италијански начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Соединете ги рикота сирењето, спанаќот, исечканите домати, босилок, лук, морска сол и бибер и убаво промешајте.
  3. Измијте ги пилешките гради и исечети ги хоризонтално по должина. Наполнете ги со рикота мешавината. Одозгора зачинете ги со сол и бибер и убаво прекријте ги во лебни прошки со зачини по ваш вкус. Со чечкалици затворете ги пилешките гради за да не искочи филот.
  4. На тавче за пржење ставете го маслиновото масло и загрејте го. Кога ќе биде загреано ставете го месото да се пржи 3-4 минути на едната страна, потоа превртете го и ставете го да се пече околу 20 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: