Рецепти
Полнето пилешко Ана Ристеска

Полнето пилешко на италијански начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Соединете ги рикота сирењето, спанаќот, исечканите домати, босилок, лук, морска сол и бибер и убаво промешајте.
  3. Измијте ги пилешките гради и исечети ги хоризонтално по должина. Наполнете ги со рикота мешавината. Одозгора зачинете ги со сол и бибер и убаво прекријте ги во лебни прошки со зачини по ваш вкус. Со чечкалици затворете ги пилешките гради за да не искочи филот.
  4. На тавче за пржење ставете го маслиновото масло и загрејте го. Кога ќе биде загреано ставете го месото да се пржи 3-4 минути на едната страна, потоа превртете го и ставете го да се пече околу 20 минути.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: