Рецепти
Полнето пилешко Ана Ристеска

Полнето пилешко на италијански начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Соединете ги рикота сирењето, спанаќот, исечканите домати, босилок, лук, морска сол и бибер и убаво промешајте.
  3. Измијте ги пилешките гради и исечети ги хоризонтално по должина. Наполнете ги со рикота мешавината. Одозгора зачинете ги со сол и бибер и убаво прекријте ги во лебни прошки со зачини по ваш вкус. Со чечкалици затворете ги пилешките гради за да не искочи филот.
  4. На тавче за пржење ставете го маслиновото масло и загрејте го. Кога ќе биде загреано ставете го месото да се пржи 3-4 минути на едната страна, потоа превртете го и ставете го да се пече околу 20 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: