Рецепти
Полнето свинско филе Ана Ѓорова

Полнето филе со месо и печурки – ручек за вистинските љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Свинското филе исчистете го, пресечете го по должина и истенчете го со дрвен чук.
  2. Пиперката, сланината, шунката, шампињоните и кашкавалот сомелете ги.
  3. Додајте мелено месо, јајце, исечкани листови магдонос и сол и смесата добро измешајте ја.
  4. Така припремената смеса распоредете ја по должина од едната страна на работ на истенченото свинско филе.
  5. Филето свиткајте го во ролат, замотајте го во алуминиумска фолија и ставете го во тепсија. Печете го во загреана рерна на 220°C, околу 50 минути.
  6. Печеното филе одмотајте го од фолијата и послужете го во чинија. Прелијте го со претходно загреаниот кајмак и како прилог послужете варен зеленчук по желба.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: