Рецепти
Полнето свинско филе
Полнето филе со месо и печурки – ручек за вистинските љубители на месото
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско филе(450 Грама)
Мешано мелено месо(80 Грама)
Кашкавал(40 Грама)
Црвена пиперка(30 Грама)
Сланина(40 Грама)
Шунка(40 Грама)
Свежи шампињони(50 Грама)
Јајце(1 )
Кајмак(80 Грама)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Свинското филе исчистете го, пресечете го по должина и истенчете го со дрвен чук.
- Пиперката, сланината, шунката, шампињоните и кашкавалот сомелете ги.
- Додајте мелено месо, јајце, исечкани листови магдонос и сол и смесата добро измешајте ја.
- Така припремената смеса распоредете ја по должина од едната страна на работ на истенченото свинско филе.
- Филето свиткајте го во ролат, замотајте го во алуминиумска фолија и ставете го во тепсија. Печете го во загреана рерна на 220°C, околу 50 минути.
- Печеното филе одмотајте го од фолијата и послужете го во чинија. Прелијте го со претходно загреаниот кајмак и како прилог послужете варен зеленчук по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во