Рецепти
Полнето свинско филе Ана Ѓорова

Полнето филе со месо и печурки – ручек за вистинските љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Свинското филе исчистете го, пресечете го по должина и истенчете го со дрвен чук.
  2. Пиперката, сланината, шунката, шампињоните и кашкавалот сомелете ги.
  3. Додајте мелено месо, јајце, исечкани листови магдонос и сол и смесата добро измешајте ја.
  4. Така припремената смеса распоредете ја по должина од едната страна на работ на истенченото свинско филе.
  5. Филето свиткајте го во ролат, замотајте го во алуминиумска фолија и ставете го во тепсија. Печете го во загреана рерна на 220°C, околу 50 минути.
  6. Печеното филе одмотајте го од фолијата и послужете го во чинија. Прелијте го со претходно загреаниот кајмак и како прилог послужете варен зеленчук по желба.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: