Рецепти
Полумесечинки со кокос Ана Ѓорова

Бели колачиња што се подготвуваат брзо и лесно, а се одлични на вкус. Испробајте ги!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинска маст(250 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Јајце(2 )

Кокосово брашно(200 Грама)

Шеќер(200 Грама)

Брашно(600 Грама)

Шеќер во прав(за посипување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Брашното се меша со маргаринот, па се додаваат јајцата, кокосовото брашно и маста.
  2. Тестото се меси со раце, а потоа се развлекува со дебелина 5-6 мм.
  3. Со модли во облик на полумесечинки се вадат колачиња и се редат во плех обложен со хартија за печење.
  4. Се печат во загреана рерна на 180 степени околу 10 минути и се внимава колачињата да останат бели.
  5. Готовите полумесечинки се валкаат во шеќер во прав. Колачињата се уште повкусни ако постојат ден-два пред послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: