Рецепти
Полжави со магдонос и лук Ана Ѓорова

Специјалитет од полжави полнети со лук, магдонос и путер за вкусен ручек или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Полжави(6х12 )

Путер(300 Грама)

Сол(12 Грама)

Бибер(6 Грама)

Магдонос(50 Грама)

Лук(20 Грама)

Кромид(30 Грама)

Горчлив ликер(20 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Оставете го путерот на собна температура за да омекне.
  2. Ситно исечкајте ги лукот, кромидот и магдоносот и добро измешајте ги со путерот и со останатите состојки за да се соедини смесата.
  3. Полжавите ставете ги во огноотпорен сад и наполнете ги со смесата од путер.
  4. Печете ги во загреана рерна на 250°C околу 10 минути.
  5. Сервирајте ги веднаш откако ќе почнат да се појавуваат балончиња од смесата од путер на површината на полжавите.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: