Рецепти
Полжави со магдонос и лук Ана Ѓорова

Специјалитет од полжави полнети со лук, магдонос и путер за вкусен ручек или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Полжави(6х12 )

Путер(300 Грама)

Сол(12 Грама)

Бибер(6 Грама)

Магдонос(50 Грама)

Лук(20 Грама)

Кромид(30 Грама)

Горчлив ликер(20 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Оставете го путерот на собна температура за да омекне.
  2. Ситно исечкајте ги лукот, кромидот и магдоносот и добро измешајте ги со путерот и со останатите состојки за да се соедини смесата.
  3. Полжавите ставете ги во огноотпорен сад и наполнете ги со смесата од путер.
  4. Печете ги во загреана рерна на 250°C околу 10 минути.
  5. Сервирајте ги веднаш откако ќе почнат да се појавуваат балончиња од смесата од путер на површината на полжавите.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: