Рецепти
Полжави со магдонос и лук
Специјалитет од полжави полнети со лук, магдонос и путер за вкусен ручек или предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Полжави(6х12 )
Путер(300 Грама)
Сол(12 Грама)
Бибер(6 Грама)
Магдонос(50 Грама)
Лук(20 Грама)
Кромид(30 Грама)
Горчлив ликер(20 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути
- Оставете го путерот на собна температура за да омекне.
- Ситно исечкајте ги лукот, кромидот и магдоносот и добро измешајте ги со путерот и со останатите состојки за да се соедини смесата.
- Полжавите ставете ги во огноотпорен сад и наполнете ги со смесата од путер.
- Печете ги во загреана рерна на 250°C околу 10 минути.
- Сервирајте ги веднаш откако ќе почнат да се појавуваат балончиња од смесата од путер на површината на полжавите.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во