Рецепти
Полжави со сос Ана Ристеска

Специјалитет од полжави во сос од мајонез и бело вино за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Полжави(100 Грама)

Буковец(1/2 Кафена лажица)

Вегета(1/2 Кафена лажица)

Мајонез(2 Децилитри)

Краставица(1 )

Бело вино(1/2 Чаша)

Сенф(1 Кафена лажица)

Бибер

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Полжавите добро ги чистиме и ги ставаме да се варат.
  2. Сварените полжави ги пржиме во масло, потоа ги зачинуваме со буковец и со вегета и ги оставаме на страна.
  3. За сосот, во садот ги ставаме виното и мајонезот и заедно убаво ги мешаме. Во овој сос ги додаваме ситно исечканата краставица, сенфот, биберот и солта. Сето тоа заедно добро го промешуваме.
  4. Испржените полжави одозгора ги полеваме со сосот.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: