Рецепти
Полжави со сос Ана Ристеска

Специјалитет од полжави во сос од мајонез и бело вино за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Полжави(100 Грама)

Буковец(1/2 Кафена лажица)

Вегета(1/2 Кафена лажица)

Мајонез(2 Децилитри)

Краставица(1 )

Бело вино(1/2 Чаша)

Сенф(1 Кафена лажица)

Бибер

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Полжавите добро ги чистиме и ги ставаме да се варат.
  2. Сварените полжави ги пржиме во масло, потоа ги зачинуваме со буковец и со вегета и ги оставаме на страна.
  3. За сосот, во садот ги ставаме виното и мајонезот и заедно убаво ги мешаме. Во овој сос ги додаваме ситно исечканата краставица, сенфот, биберот и солта. Сето тоа заедно добро го промешуваме.
  4. Испржените полжави одозгора ги полеваме со сосот.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: