Рецепти
Полжави со сос Ана Ристеска

Специјалитет од полжави во сос од мајонез и бело вино за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Полжави(100 Грама)

Буковец(1/2 Кафена лажица)

Вегета(1/2 Кафена лажица)

Мајонез(2 Децилитри)

Краставица(1 )

Бело вино(1/2 Чаша)

Сенф(1 Кафена лажица)

Бибер

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Полжавите добро ги чистиме и ги ставаме да се варат.
  2. Сварените полжави ги пржиме во масло, потоа ги зачинуваме со буковец и со вегета и ги оставаме на страна.
  3. За сосот, во садот ги ставаме виното и мајонезот и заедно убаво ги мешаме. Во овој сос ги додаваме ситно исечканата краставица, сенфот, биберот и солта. Сето тоа заедно добро го промешуваме.
  4. Испржените полжави одозгора ги полеваме со сосот.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: