Рецепти
Полжави во тава Ана Ѓорова

Специјалитет од полжави со печурки и суви пиперки за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Полжавите убаво се чистат и се варат во една вода, потоа се процедуваат и се варат во уште една вода.
  2. Откако полжавите убаво ќе се сварат, се процедуваат, се сушат, па се ставаат во тава со загреано масло и се пржат.
  3. Во тавата кај полжавите се додаваат добро исчистени, измиени и исечкани печурки.
  4. Потоа во тавата се додаваат во тавата и ситно сечканиот лук и сечканите суви пиперки.
  5. Се пржат уште малку, па се додава лажица брашно за полжавите да бидат покрцкави.
  6. Сервирајте ги со пире или со друг додаток по желба.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: