Рецепти
Полжави во тава Ана Ѓорова

Специјалитет од полжави со печурки и суви пиперки за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Полжавите убаво се чистат и се варат во една вода, потоа се процедуваат и се варат во уште една вода.
  2. Откако полжавите убаво ќе се сварат, се процедуваат, се сушат, па се ставаат во тава со загреано масло и се пржат.
  3. Во тавата кај полжавите се додаваат добро исчистени, измиени и исечкани печурки.
  4. Потоа во тавата се додаваат во тавата и ситно сечканиот лук и сечканите суви пиперки.
  5. Се пржат уште малку, па се додава лажица брашно за полжавите да бидат покрцкави.
  6. Сервирајте ги со пире или со друг додаток по желба.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: