Рецепти
Проја (посно) Ана Ѓорова

Вкусен посен рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(3 Чаши)

Брашно(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Вода(1 Чаша)

Газирана вода(3 Чаши)

Масло(50 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Семки од тиква(1 Шака)

Ленено семе(1 Шака)

Ким(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Се замесува целата смеса и се добива течно тесто кое се истура во намрсено тавче.
  2. Дното на намрсеното тавче можете да го посипете со сусам кој можете да го ставите и одозгора на тестото.
  3. Се пече 40 минути на температура од 200 степени. За подобар изглед и сервирање, ова тесто може да се испече и во тава со фигури (модли) кои даваат интересна форма и изглед на парчињата проја при сервирање.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: